[NL]† [EN]†Print

Boeiende lectuur

 

Begeleidend werken met assistentie van dieren (blad) blijft een relatief nieuw fenomeen in het hulpverleningslandschap. Vanuit academische hoek wordt soms met een zekere nieuwsgierigheid naar het fenomeen gekeken, maar in de regel wordt het thema eerder meewarig benaderd. Met dit boek wil de auteur de lezer laten proeven van hoe een blad-context er kan uitzien en wat de kracht ervan kan zijn.

 

In het kader van dit boek wordt blad niet als een nieuw soort methodiek binnen de hulpverlening bekeken, maar eerder als een nieuw soort hulpverleningscontext. Deze context kan worden ingezet binnen een begeleidingsproces maar vertegenwoordigt tezelfdertijd een duidelijke visie op de hulpverlening waarbij we op zoek gaan naar een habitat die helend kan zijn voor zowel mens als dier. De voorgestelde hulpverleningscontext bestaat uit verschillende componenten die telkens een ander aspect uitwerken van de relatie mens-dier. Deze componenten werden geselecteerd uit de beschikbare literatuur en getoetst aan de praktijk.

 

Dit boek is geen compleet overzicht over de inzet van dieren in de hulpverlening. Er is wel geprobeerd om een zo ruim mogelijk spectrum van nieuwe hulpverleningscomponenten aan te reiken die kunnen bijdragen aan het behalen van de vooropgestelde hulpverleningsdoelstellingen. Daarnaast bevat het boek naast heel wat achtergrondinformatie over blad ook veel richtingaanwijzers voor de praktijk. Toch is het geen kant-en-klaar handboek. Wie op een integere en professionele wijze dieren in de hulpverlening wil inzetten, dient hiervoor een opleiding te volgen.

Te bestellen via : Academia press : http://www.academiapress.be/

 

 


 

Liefde tot op het bot bekijkt de relatie tussen mens en hond vanuit een hondenperspectief. Begrijpen mensen honden wel écht? Hoe is het om een hond te zijn en hoe kunnen honden ons leven zo verrijken? En hoe werkt de onvoorwaardelijke liefde van een hond voor zijn baasje eigenlijk?
Dit boek werd geschreven door de bekende gedragstherapeut Wilfried Van Craen. Op uitdrukkelijke vraag van zijn hond Lorca...

Door de aankoop van dit boek steunt U VZW 't Keerhof.

Het boek kost 14,95 Euro en kan via keerhof.16@telenet.be worden besteld. Voor verzending rekenen wij 1.30 Euro verzendingskosten.

Met dank aan Wilfried Van Craen

 

 

© 2013 't Keerhof vzw
Webdesign Dynamic Arts (Gent, Oost-Vlaanderen)